Step 1

Apply for a taxi permit and establish a company for your taxi business. To be able to practise person transport you need a taxi license (permit) or a license for transporting goods, according to Liikennepalvelulaki 1§

To apply for the license, access this link                                                                                                         

Jotta voit harjoittaa ammattia, tulee sinun perustaa yritys.
Yrityksen perustamistoimenpiteet löydät Patentti-ja Rekisterihallituksesta tästä linkistä               

Vaihe 2

Hanki tarvittavat vakuutukset liiketoiminnallesi. Liiketoiminnan - myös taksiliiketoiminnan harjoittaminen edellyttää vastuullisuutta ja varautumista vahinkoihin. Sen vuoksi on hyvä tiedostaa, tutkia ja selvittää millaisia velvollisuuksia ammattimainen toiminta sinulta edellyttää. Olennainen osa on vakuutukset. Oma eläketurva, toiminnan vakuuttaminen, ajoneuvon ja kuljetettavien vakuuttaminen on oltava järjestetty.

Vakuutusyhtiöt tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja yritttäjille. Liikenteeseen erikoistunut vakuutusyhtiö on esimerkiksi A-Vakuutus. Myös muut yhtiöt ovat varmasti kiinnostuneita saamaan uusia asiakkaita. Alla Suomessa toimivia vakuutusyhtiöitä.

Vaihe 3

Tee päätös millaisella ajoneuvolla aiot liikennettä harjoittaa ja hanki se

Taksi-, henkilö- ja tavaraliikenneluvan mukaan, palveluntarjoajan on huolehdittava siitä, että sen liikenteessä käyttämä ajoneuvo on rekisteröity ajoneuvoliikennerekisteristä annetussa laissa (541/2003) tarkoitettuun rekisteriin ja sen käyttötarkoitukseksi on ilmoitettu luvanvarainen käyttö. Katso tarkemmin Trafin sivuilta kohdasta "Taksiliikenteessä käytettävät ajoneuvot"

Uusi laki mahdollistaa taksiliikenteen harjoittamisen mm. henkilö-, paketti-, kuorma-autolla.

Vaihe 4

Semel Oy tarjoaa taksiyrittäjille ajanmukaiset laitteistot ammatin harjoittamiseen. Semel tarjoaa 3 eri järjestelmävaihtoehtoa. Alkuun pääset taksamittarilla ja kirjoittimella, johon voi integroida Semel maksupäätteen.

Semeliltä löytyy ratkaisu huolimatta siitä ajatko yksittäisenä yrittäjänä vai kuulutko johonkin tilausvälitysyhtiöön.Ratkaisuillamme saat kaiken mitä tarvitaan maksuliikenteeseen, ajovälitykseen tai KELA-kuljetuksiin.

Laitteiden vuokraukseen pääset tästä