09.08.2021

Taksilainsäädännön muutokset voimaan 1.9.2021

Liikennepalvelulain korjaussarjan ensimmäisen vaiheen muutokset ovat astuneet voimaan 1.5.2021 ja toisen vaiheen muutokset astuvat voimaan 1.9.2021, jolloin taksimatkan hinnoittelu, kun se suoritetaan matkan aikana, asettaa uusia vaatimuksia taksin taksamittarille.
 
Lain muutoksen valmistelussa on kuultu useita asiantuntijoita, joista jo aikaisempaan muutokseen mm. Suomen Taksiliitto on pystynyt onnistuneesti vaikuttamaan ja myös nyt vaatimuksellaan taksamittarin määrityksestä. Tärkeässä tavoitteessa oli sisältönä tarkentavat määritteet Mittauslaitedirektiivin mukaisille taksamittareille. Päämääränä on ollut tältäkin osin palauttaa asiakkaiden luottamus taksipalveluihin ja saada markkinaehtoiselle taksialalle aikaisempaa selkeämmin samat säännöt kaikille toimijoille

Liikennepalvelulain korjaussarjan toinen osa astuu voimaan 1.9.2021 ja sen oleelliset asiat ovat:
•    Taksamittarin tekniset vaatimukset
•    Tietojen kerääminen taksimatkoista 
•    Taksien hintatietojen esittämistapa muuttuu – hinnastossa oltava esimerkkimatkan hinta
•    Takseissa käytettävän muun laitteen tai järjestelmän vaatimukset
 
Erilaisia huhuja liikkuu nyt paljon ja Semel Oy haluaa tästä syystä selventää, että meidän taksamittari- ja maksupäätejärjestelmämme ovat uuden taksilain mukaisia ja ne täyttävät aina lait ja asetukset, mukaan lukien Kelan asettamat vaatimukset.
Semel taksamittarit ovat MID 2014/32/EU hyväksyttyjä ja niillä jokaisesta taksimatkasta kerätään lain vaatimat tiedot, jotka tallentuvat kolmannen osapuolen hallinnoimaan tietokantaan.  Edellytys tietojen siirtoon on Vuoronet palvelusopimus, joka on käyttäjälle ilmainen. 
 
1.9.2021 Lakimuutos ei aiheuta käytössänne olevien taksamittareiden osalle mitään toimenpiteitä, jos Vuoronet palvelu on käytössä.
 
Vuoronet Basic -palvelu kuuluu automaattisesti Semel M2 vuokralaitteisiin ja tulemme laajentamaan ilmaisen Vuoronet palvelun myös kaikille Semel TM6000 käyttäjille (normaalisti liittymismaksu 50 euroa). Vuoronet sopimus tulee täyttää kotisivuillamme osoitteessa www.semel.fi 
Vuoronet liittymismaksutarjous 0 euroa voimassa syyskuun loppuun 2021.
 
Tiedossamme olevat mittarihyväksynnät, klikkaa tästä
Vuoronet palvelusta lisää tästä