06.05.2019

Semel Group kasvaa

 08.04.2019

Semel Oy ostaa Modulsystem Sweden ABn

KG Knutsson AB ja Semel Oy esittely

KG Knutsson (KGK) on Ruotsalainen perheyritys, joka perustettiin vuonna 1946. KGKn liikevaihto on 4 miljardia SEK ja työllistää 900 henkilöä. Yhtiön pääkonttori on Tukholmassa.

Yrityksen päätoimiala on erilaisten autoteollisuuden laitteiden ja ratkaisujen myynti ja markkinointi.  KGK:n omia vahvoja tuotemerkkejä ovat esimerkiksi Kamasa Tools ja Halda.  Lisätietoa yrityksestä www.kgk.se ja www.kgk.com.

Semel Oy on KGK: n tytäryhtiö ja osa KGK-konsernia. Semel Oy on perustettu vuonna 1971 ja pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Semelin tytäryhtiö Halda AB sijaitsee Ruotsissa Tukholmassa. Semel Groupin liikevaihto, joka sisältää sekä Halda AB että Semel Oy on 13 MEUR ja työllistää 55 henkilöä. Lisätietoa yrityksistä www.semel.fi ja www.halda.se

Semel Group on Pohjoismaiden suurimpia henkilöliikenteen tietojärjestelmien toimittajia. Kuluneiden vuosikymmenien aikana Semel on usein ollut edelläkävijä, joka on tuonut markkinoille ensimmäisenä uusinta teknologiaa. Semel on nykyisin myös älykkäisiin maksu- ja lippujärjestelmiin erikoistunut toimittaja ja onkin saavuttanut vahvan IT toimittajan aseman, ollen yksi johtavista henkilöliikenteen ohjausjärjestelmien toimittajista Euroopassa.

Yrityskauppa Modulsystem Sweden AB

Semel Group on ostanut Modulsystem Sweden AB koko osakekannan. Molemmat yhtiöt ovat vahvoja toimijoita maksujärjestelmäpuolella ja myös johtavia toimittajia julkiselle liikenteelle koko Pohjoismaissa. Yritysoston myötä Semel vahvistaa asemaansa joukkoliikenteen lippujärjestelmä- ja maksuliikennetoimittajana julkisella sektorilla. Modulsystemin ja Semelin osaamisen yhdistäminen antaa uusia mahdollisuuksia tarjota kuluttajille helpompia ja käyttäjäystävällisempiä maksamistapoja henkilöliikenteessä, esimerkiksi joukkoliikenteessä. 

Yrityskaupan myötä Modulsystemin ja Semelin järjestelmien kautta tulee vuosittain kulkemaan satoja miljoonia maksutapahtumia mukaan lukien EMV-kortit sekä toimialakohtaiset ratkaisut. Smart City-palvelut, matkaketjujen toteutus eri liikennemuotojen välillä liityntäpysäköintipalvelulla ja sähköautojen latausautomaatteineen ovat mahdollisia toteuttaa yritysten teknologioilla. Myös uusien teknologioiden tarjoaminen joukkoliikenteessä kuten lähimaksaminen, tunnistepohjaisuus ja (mobiilin) paikkatiedon hyödyntäminen helpottavat, tehostamaan ja nopeuttamaan kuluttajien matkustamista.

Myös jatkossa vahvalla omistajapohjalla toimiva Semel on erittäin kilpailukykyinen toimija julkisen liikenteen ratkaisutoimittajana Pohjoismaissa. Toteutuneen yrityskaupan myötä Semel Oy:n liikevaihto on 25 MEUR ja henkilöstön määrä noin 90 henkilöä.

www.modulsystem.se

www.semel.fi

www.halda.se

www.kgk.com