09.04.2019

Lähimaksuraja nousee

Mitä kauppiaan tulee tietää?

Huhtikuun puolivälistä alkaen lähimaksuominaisuudella voi maksaa ostokset 50 euroon asti, kun aiemmin raja on ollut 25 euroa. Lähimaksu toimii aivan kuten ennenkin, mutta sitä voi käyttää aiempaa suuremmissa ostoissa.

Rajan nosto merkitsee entistäkin sujuvampaa asiointia niin kauppiaan kuin asiakkaankin näkökulmasta. PIN-koodia tarvitaan harvemmin, joten asiakas saa maksun hoidettua nopeammin ja kauppias voi keskittyä entistä tehokkaammin asiakaspalveluun.

Usein kysyttyjä kysymyksiä: 

Milloin uusi korkeampi raja tulee voimaan?
- Uusi raja astuu voimaan 12.4. Suurimmalla osalla kauppiaista raja päivittyy maksupäätteelle seuraavien päivien aikana.
- Korttien osalta 50 euron rajan päivittämisen aikataulu vaihtelee kortin myöntäjäpankista riippuen. Vaikka maksupääte olisikin päivitetty, kaikki asiakkaat eivät siis pääse hyötymään uudesta rajasta välittömästi.

Päivittyykö maksupäätteeni automaattisesti vai pitääkö minun tehdä jotain?
- Valtaosa päätteistä päivittyy automaattisesti. Kaikkein vanhimmat mallit saattavat vaatia päivitysten haun manuaalisesti. Tarvittaessa tukea saa oman maksupäätteen toimittajalta. 

Entä jos lähimaksu ei onnistu?
- Kuten tähänkin asti, maksupääte vaatii aika ajoin kortin syöttämistä ja PIN-koodin antamista turvallisuussyistä.
- Mikäli 25-50€ lähimaksu ei onnistu, tai pääte pyytää käyttämään sirua, asiakas syöttää kortin ja vahvistaa maksun normaalisti PIN-koodilla.
- Siirtymävaiheessa korkeamman lähimaksun onnistuminen vaatii kaksi asiaa: 
1. Kauppiaan maksupääte on päivittynyt/päivitetty 
2. Asiakkaan maksukortin myöntäjäpankki on tehnyt omat päivityksensä.

Mistä voin saada lisätietoa?
- Lisätietoja saa omalta maksupäätetoimittajalta.